Erfaringer: Hva har dette krevd av innsats?

Som jeg har nevnt tildigere har jeg valgt å ta i bruk IT som et av mine viktige strategiske valg. Det tror jeg bestemt har vært lurt og ikke minst viktig!

Selv om jeg har jobbet i mange år innenfor IT sektoren, har jeg i mine de siste 10-15 årene jobbet innenfor salg og ledelse, – og mer eller mindre ingenting på selve utførelses siden. Dog har jeg selvsagt vært svært oppdatert på hva som rører seg innenfor sektoren.

Da jeg etablerte Arctic Cruise In Norway AS, – et selskap innenfore reiselivs sektoren,- var dette et stort nytt sprang å ta. For å si det enkelt, – dette var noe totalt annerledes og nytt, – og det var lite kunnskap og erfaringer knyttet til selve båtlivet. Riktignok er jeg født mer eller mindre i «fjæra», og er oppvokst med båter. Min far døde på sjøen da jeg var 15 år, og etter dette var det ikke mye båtliv. Jeg jobbet noen sommeruker på sjøen med slekta.

Veldig krevende:

Det er lett å være etterpåklok, men det har vært mer krevende enn tenkt, – å starte dette selskapet. Med store lån, og mye feil med nye båter, – var jeg mer opptatt med å holde liv å båtene enn å jobbe med IT og viktige strategiske valg.

Dog innså jeg fort og tidlig, at det var viktig å ta med meg de erfaringene jeg kunne, – og det var selvsagt evnen til å tenke ut løsninger. Men, hvordan løse dette i praksis?

Det var hverken økonomi eller data kunnskaper på et detalj nivå å hente.

Verden går videre

Heidighvis går verden videre og Skybasert løsninger ble nå mer tilgjengelig. Samtidig som måten man utvikler løsninger på ble mer «byggekloss» aktig, uten å skrive mye koder. Her var jeg heldig. Nå kunne jeg mye enklere og raskere «stable på beina» data løsninger som var helt nødvendig.

For meg var det viktig å få registrert inn bookingene, selv om det var tynt i begynnelsen. Videre å få dette til å fungere på «web» / «nettet». Jeg fant tidlig ut at Podio plattformen kunne være noe for meg. Jeg vurderte selvsagt flere løsninger, men fant denne egnet for å komme hurtig igang.

WordPress som webside løsning ble valgt, siden vi hadde dette som vår webside i 3ESS fra før, – og jeg hadde litt erfaring med denne.

Et av de viktige kriteriene for disse valgene, var at begge var gratis å bruke innenfor et bestemt område.

Men det var ikke «gratis» arbeid! Tvert imot, – det å holde fokus på å drive Arctic Cruise In Norway samtidig å bygge opp nødvendige IT verktøy har kostet mye arbeid. Skillsmisse og nytt forhold med småbarn har kommet i tillegg 🙂

Jeg har jobbet med IT delen på flyplasser, på flyene, på båtene, på hytta, i helger og kvelder. Ja nærmest uansett tid og sted. «Skyen» har heldigvis vært tilgjengelig over alt.

Gevinstene derimot har vært fantastisk.

Kompentansen har steget steg for steg i takt med at behovene har økt. Jeg har beveget meg fra å snakke om løsninger og muligheter, til å løse behovene selv. Dog har enkelte oppgaver krevd spisskompetanse. Der har har jeg brukt lokale krefter, – Giæver Online.

Som nevnt tildligere har jeg spart utrulig mange timer ved at jeg har automatisert en haug med oppgaver. Spart tid er sparte penger!

I skrivende stund jobber jeg med å se på nye løsninger. Jeg har vært nødt å ta tak i 3ESS Konsulentselskap igjen. Turistene er borte og det er 0 Inntjening på kjort og mulig lang sikt.

Den teknologiske utviklingen har vært enorm siden sist jeg jobbet aktivt med IT. Så det er mildt sagt mye å ta tak i.

Jeg kommer med mer informasjon i dagene som kommer. Ny interne verktøy må taes i bruk, – og jeg har flere løsninger klare til lansering 🙂

Kurt Arild

Publisert av kalarsen

I am Sailing in The Arctic Northern Norway - www.acinorway.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: