Prosjektledelse – LEAN Metodikk

LEAN prosjekt medodikk – ved hjelp av

Projexec social project management programvare

3ESS sin intensjon bak valget av LEAN prosjekt metodikk at komplekse prosesser som for eksempel utvikling av produkter, programvare, tjenester el best håndteres ved en empirisk tilnærming. Med dette mener vi en tilnærming som bygger på erfaring og observasjon.

De fem lean prinsippene som ligger til grunn for metodikken er:

 1. Forstå hva som skaper verdi for kundene
 2. Identifisering av de aktiviteter som skaper varig vedig og eliminerer sløsing
 3. Skap kontinuerlig flyt
 4. Kun etterspørselbasert
 5. Strebing etter den perfekte prosess gjennom løpende forbedring

Hver av prinsippene eksemplifiseres nedenfor.

Organisering av Lean prosjekt

Et typiske Lean prosjektorganisering vises som eksempel her.

Lean metodikken materialiseres i 3ESS Konsulentselskap AS ved bruk av Projexec – Social Project Management programvare løsning

3ESS Projexec programvare løsning støtter opp om uilke roller med tilhørende gyldig funksjonalitet og adgang (se sikkerhet og rolle definering nedenfor).

Løsningen er et typisk arbeidsprosess verktøy, hvor læring og utvikling gjennom beste praksis er sentral i løsningen.

 

Sentrale oppgaver i prossene:

 • Måling og oppfølging
 • Organisering og rolleavklaring
 • Prosjektelderskap (LEAN)
 • Kompetanse utvikling
 • Forbedringer.

  Projexec5

  ProjExec er et sosial prosjektstyringsverktøy som hjelper prosjektledere og prosjektdeltakere til å løse sine oppgaver på en ny og bedre prosessbasert måte. Denne komplette løsningen er muligens markedets eneste prosjektstyringsverktøy som gir ledere, prosjektledere og prosjektdeltagere en sosial arbeidsopplevelse.

  Projexec øker de ansattes, partnere, kunde-og interessenter sin aktivitet og engasjerer disse i prosjektets prosess og utvikling bedre. Systemet bygger viktige sosiale relasjoner mellom prosjektdeltakere og prosjektets interessenter ved å forenkle og forbedre tilgangen til prosjektkompetanse og kunnskap. Ved hjelp av Prosjekt veggen, dannes et uformelt sosialt forum for prosjektgrupper. Dermed utnyttes den sosiale dimensjonen bedre. Man får en Facebook-liknende brukeropplevelse og brukervennlighet for prosjektmiljøet, – uten å ofre robustheten til et profesjonelt prosjektstyringsverktøy.

  Projexec sparer tid og penger ved at man reduserer prosjekt koordinering og administrasjonen, samt en reduksjon i driftskostnadene med en integrert løsning, og som er langt mer rimelig og kostnadseffektiv en feks. MS Project. Projexec kjører innenfor eksisterende virksomhetsarkitektur og IT miljø.

  Løsningen sentraliserer og forenkler – ved at man gjør alle deler i prosjektet lett tilgjengelig i sanntid, eller når som helst på tvers av sosiale nettverk med interaktive mikro-blogging for rask og enkel oppdateringer.

  Projexec forbedrer produktiviteten fordi den bringer sosial prosjekterfaring ut til der folk jobber i dag. Man får et fullt ut integrert sosialt samarbeidsmiljø med e-post, kalendere, mobile enheter og andre verktøy som folk allerede bruker til å utføre sitt arbeid.

  Løsningen øker synligheten, fordi systemet viser aktiviteter og informasjon lett tilgjengelig, i en web browser, på en Ipad eller en smartphone, slik at det er lett å følge jobben og følge prosjektets fremskritt/prosess.

  Projexec forbedrer kommunikasjon og kundetilfredshet ved at man legger til rette for at samhandling og tilbakemeldinger mellom ulike interessegrupper effektivt når lett fra sender til riktig mottaker. Mao redusksjon og forenkling av kommunikasjonslagene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: